voltar, przecież były soczewki (projekcyjne) w O2 Scout
[O2] Kiedy kupować nową skodę?
Zwiń
X
-
Re: Kiedy kupować nową skodę?
Zamieszczone przez matwrcJak w temacie.
Kiedy można liczyć na najlepsze ceny?
Na początku roku? Na końcu? A może w połowie?
Proszę o Wasze opinie.
Np ceny używanych pokazowych samochodów można czasami porównać do "nowego" z dobrym upustem.
Można mieć odrazu dobrą cenę od dobrego forumowego dealeraNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Nie ma w zasadzie zadnej roznicy kiedy, wyprzedaży w skodzie nie ma bo i tak ciagle niewyrabiaja z robota.... upust najwiekszy masz jak wezmiesz cos co kwitnie z placu, ale tu jest ta sama zasada, czy wyprzedaz czy nie i tak cena bedzie lepsza od zamowienia a ja tam wole świeże z fabryki niz cos co pare miesiecy stoi pod chmurka
Komentarz
-
-
Termin w ktorym Skode kupisz najkorzystniej wynika z wielu czynnikow.
Skrajnie korzystne warunki dla kupujacego to :
- silna zlotowka przez okres conajmniej 2- 3 miesiecy
- spadek sprzedazy producenta / dealera
- zmiana modelu
- zmiana roku modelowego
- przelom roku
Krotko mowiac jezeli pierwsze 4 warunki masz spelnione , dodatkowo kupusz auto z ostatnich tyg.orodukcji danego roku oraz znajdziesz dobrego dealera i z nim ponegocjujesz to sukces murowany
Komentarz
-
-
IMHO nowe auto najlepiej kupować w Listopadzie i to wyszukać takie, które ci odpowada i stoi na wystawie w salonie, ponieważ:
- diler ma presje pozbycia sie auta jeszcze w tym roku, z uwagi na rocznik , zamkniecie roku, itepe.
- w powietrzy wisza znizki przelomu roku
- auto jest z wystawy 'macane'
W ten sposob wytargowałem 30k na Scoucie
Oczywiscie kurs EUR/PLN ma duże znaczenie, ale na to nie masz za bardzo wpływu, a dostosowywać sie tylko do kursu byłoby sensowne tylko w przypadku poważnego umocnienia sie złotówki, czego bym sie nie spodziewał zbyt szybko.
Komentarz
-
-
Witam
Nie chcę dublowac tematów.
Właśnie zamierzam kupić [O1] kombi 1.6+LPG +pakiet selection +pakiet na bezdroża - tylko odbiór chce po 15 grudnia (wtedy mi zniżki polecą z ubezpieczenia).
Pytanie - czy jeśli złożę zamówienie teraz - czy jak w grudniu będą obniżki - też się załapie (handlowiec mówił mi, że tak, ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć) ?
Z drugiej str. jaka jest szansa, że w grudniu będzie jeszcze ten model, który chce ?
Zależy mi wiadomo - na jak najniższej cenie, ubezpieczenie z pakietu też dokupię.
Pozdrawiam Bartek
Komentarz
-
-
Nie - może źle napisałem. Aktualnie od roku (14 grudnia)mam zniżki 10%AC i 20% OC
Jeśli kupiłbym teraz (przed 15 grudnia) Skodę - wezmę w pakiecie w salonie OC+AC+NW+ASS za 1999zł na rok
Ale jak mi się za rok skończy to braknie mi 5 miesięcy do kolejnego skoku zniżek (czytałem, że co 2 lata po 10%).
Póki co - mam czym jeździć więc mogę poczekać ( a i cena na samochód powinna być lepsza...)
Komentarz
-
-
bartlo, to źle czytałeś ile masz lat to jest ważniejsze bo do 25 masz zwyżkę
przy zakupie pakietowym możesz wykupić pakiet na dwa lata za 3890 zł bodajże i nabywasz przy tym zniżki około 40% jak dobrze pamiętam co do ceny na samochód to gdzie chcesz kupić na śląsku bo coś mi sie wydaje że ktoś ci bajek na opowiadał jak mnie pamięć nie myli (ostatnio zawodzi) to mają wkrótce zakończyć produkcje do końca wakacji coś mi się takiego obiło o uszy. To co sprzedawca sam ci poskłada auto i obniżki zrobi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarTermin w ktorym Skode kupisz najkorzystniej wynika z wielu czynnikow.
dodatkowo kupusz auto z ostatnich tyg.orodukcji danego roku oraz znajdziesz dobrego dealera i z nim ponegocjujesz to sukces murowany
Komentarz
-
-
Witam serdecznie,
tez mam ten problem, czytam te forum i inne i coraz bardziej mam wrażenie, że te obnizki to pic na wode, czysty chwyt marketingowy, przez caly rok mozna kupic dany model za mniej wiecej taką samą cenę, jeden kolega pisał że w styczniu 2010 dostał taki sam rabat na tegoroczny jak za poprzedni rocznik, i tak tez jest z innymi markami, poki co zbieram kasiore bo bankom nie dam zarobic
Komentarz
-
-
kazik4x4 a co to za różnica nowe auto kupujesz na miesiąc czy na jednak kilka lat i tak szczerze kto kupuje nowe auto i już myśli ile straci za lat ileś tam przy sprzedaży. Jak kupisz w listopadzie to niby rocznik ten sam ale za dwa miesiące też już powiedzą ci że masz roczne, to to co kupiłeś powiedzmy w lutym sprzedaż w grudniu i na jedno wyjdzie. No i jednak zniżki są bardzo atrakcyjne ja kupując pod koniec grudnia wynegocjowałem 12 tys myślę że kupując w styczniu lutym i potem można by spokojnie więcej wyrwać. Kup w kwietniu nowy rocznikowo model i wynegocjuj taki rabat tego nie liczysz?OCTAVIA 2 FL MINT 1.6 MPI + GAZ Landi Renzo
CITIGO 1.0 MPI + GAZ Landi Renzo
PIŁEŚ NIE JEDŹ - JECHAŁEŚ NIE DZWOŃ
Komentarz
-
-
kazik4x4, jesli kupujesz samochód na rok czy dwa to faktycznie ma znaczenie czy kupisz w styczniu czy w listopadzie.
Natomast jesli kupujesz auto na 5 lat (lub więcej) to im starsze tym różnice między sąsiadującymi rocznikami mniejesze. Dlatego kupując auto powiedzmy na min 5 lat uzyskawszy rabat około PLN10k i sprzedając auto po 5 latach gdzie różnica między rocznikami jest PLN 3-4k i tak jesteś do przodu.
Natomiast kupując koncem roku:
- zawsze jest więcej dostępnych samochodów i jest z czego wybrać
- zawsze dostaniesz większe upusty niż w styczniu, a zwlaszcza na nowy model
Naturalnie dużo zalezy również od umiejętnosci/zamiłowania do targowania sie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisiokazik4x4
- zawsze jest więcej dostępnych samochodów i jest z czego wybrać
Komentarz
-
Komentarz